Valori

Biserica Baptista Curtici,  imbratiseaza si incurajeaza urmatoarele valori:

  1. Invatatura Bibilica 
  2. Partasia frateasca
  3. Inchinarea ziditoare
  4. Slujirea jertfitoare
  5. Evanghelizare si Misiune relevanta

 

1. Invatatura Biblica

 

Pentru noi, Cuvantul Lui Dumnezeu sau Sfanta Scriptura este “izvorul fara gres al cunostintei de Dumnezeu” si “singura norma de conduita crestina.”  (Conform Marturisirii de Credinta, Baptiste) Prin urmare incurajam fiecare membru si vizitator al bisericii sa citeasca, sa mediteze la si sa implineasca Sfintele Scripturi.  Apostolul Pavel Apreciaza si se bucura de atitudinea bisericii din Tesalonic fata de Cuvant: De aceea multumim fara incetare lui Dumnezeu ca, atunci cand ati primit Cuvantul lui Dumnezeu, auzit de la noi, l-ati primit nu ca pe cuvantul oamenilor, ci, asa cum si este in adevar, ca pe Cuvantul lui Dumnezeu, care lucreaza si in voi care credeti. (1 Tesaloniceni2:13)

Totodata serviciile noastre de inchinare sunt centrate in jurul predicarii si studierii curate, clare si cu putere a Cuvantului divin. Orice invatatura, experienta, sau lucrare spirituala trebuie filtrata si judecata conform cu autoritatea Cuvantului Lui Dumnezeu.

Desi apreciem calitatea altor scrieri religioase (cum ar fi: scrierile parintilor bisericesti, traditiile bisericii, si alte scrieri ale sfintilor…) nu le considerem drept revelatie divina si ele la radul lor trebuiesc judecate dupa Biblie.

 

2. Partasia Frateasca

 

Familia bisericii baptiste din Curtici pretuieste legatura dintre membrii ei si incurajeaza o mai buna cuoastere si sprijin reciproc. Cuvantul Divin ne invata ca Dumnezeu nu si-a creat biserica in termenii individualismului ci in termenii fratietatii. Noi suntem frati si surori, fii ai Tatalui ceresc si avem menirea de a ne incuraja, sprijini, ajuta si indrepta unii pe altii. Partasia a fost o parte esentiala a bisericii inca de la inceputurile acesteia: “Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima. Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod. Si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti. (Faptele Ap. 2: 46-47)

Astfel socotim ca timpul petrecut impreuna la intalnirile bisericii, repetitiile, intalnirile de studiu, rugaciune, si grupurile mici sunt necesare pentru realizarea acestei partasii.

 

3. Inchinarea Ziditoare

 

Prezenta lui Dumnezeu in cadrul intalnirilor bisericii a facut ca aceste intalnirii sa fie cunoscute sub numele de “servicii divine”. Cand biserica se aduna, se aduna nu doar impreuna unii cu altii (partasie) ci si in jurul Tatalui Nostru Ceresc, Inaintea Fiului si a Duhului Sfant. Ne intalnim cu Dunezeu pentru un timp special de inchinare.

Inchianrea este acea atitudine si actiune prin care il glorificam pe Dumnezeu impreuna cu ceilalti credinciosi. Biserica din Curtici iubeste cantarea si  exprimarea diversificata in imnuri, meditatie, cantari instrumentale, rugaciune, darnicie s.a.m.d.

Cartea Apocalipsa ne descrie atmosfera de inchinare cereasca inaintea Celui care singur merita toata laudaEi ziceau cu glas tare: "Vrednic este Mielul, care a fost junghiat, sa primeasca puterea, bogatia, intelepciunea, taria, cinstea, slava si lauda!". Si pe toate fapturile care sunt in cer, pe pamant, sub pamant, pe mare, si tot ce se afla in aceste locuri, le-am auzit zicand: "A Celui ce sade pe scaunul de domnie si a Mielului sa fie lauda, cinstea, slava si stapanirea in vecii vecilor!" (5:12-13)

 

4. Slujirea Jertfitoare


Suntem chemati nu doar la mantuire si iertare dupa modelul Domnului Isus ci si la slujire dupa modelul vietii Lui. Ne aducem aminte ca in seara cinei, in camera de sus, Mantuitorul fara sa stea pe ganduri s-a incins cu stergarul, si fara sa faca reprosuri a luat ligheanul si a spalat picioarele pline de praf ale ucenicilor sai. I-a slujit sacrificial, punadu-I pe ei pe primul plan. Iar mai apoi le-a zis “sa faceti si voi la fel!”

Credem ca principiul slujirii trebuie sa fie imbratisat de fiecare membru sanatos al bisericii. Cineva care slujeste nu doar ca face un bine celui de langa el si este el insusi imbogatit de experienta slujirii si de rasplata care urmeaza.

 

5. Evanghelizare si Misiune Relevanta

 

Porunca Domnului Inviat inainte de inaltarea Sa la cer a fost: “Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Amin. (Matei28:19-20) . “Ci voi veti primi o putere, cand Se va cobori Duhul Sfant peste voi, si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului." (Faptele Ap. 1:8)

Biserica baptista din Curtici intelege si isi asuma acest mandat atat prin marturia personala a fiecarui membru si in plan corporativ prin organizarea de evenimente evanghelistice cat si prin sprijinirea financiara si spirituala a unor misionari.