Criza refugiatilor - o oportunitate si o responsabilitate

Privesc spre aceasta criza a refugiatilor din doua puncte de vedere dierite si vad atat o oportunitate dar si o mare responsabilitate.

Intai de toate vad o criza sociala, umanitara. Vad oameni care au fost nevoiti sa fuga din tarile lor in cautarea pacii si a prosperitatii.  Iar sa sa ajunga la asa ceva, a fost nevoie sa calatoreasca in conditii foarte dificile sa isi puna sanatatea si chiar viata in pericol. Din acest punct de vedere cred ca trebuie sa reactionam ca buni crestini sau buni "samariteni". Cred ca trebuie sa aratam bunatate si dragoste si sa dam mana de ajutor arunci vand avem ocazia. Sunt semenii nostrii care au nevoie de o mana intinsa.

Un alt punct de vedere din care pentru aceasta situatie este  cel biblic, spiritual. Astfel aceasta criza ne aduce in fata responsabilitatea noastra crestina. Cu tot respectul pentru refugiatii islamici, noi ca si buni crestini, trebuie sa privim spre o perspectiva tot mai sumbra, a islamizarii Europei. Europa este deja destul de secularizata si deschisa pentru islamizare. Gasim tot mai des biserici inchise si noi moschei care se deschid. Eu nu spun nicidecum ca ei nu trebuie sa aiba libertatea de se inchina sau de a avea locuri de inchinare ci mai degraba constat o stare de fapt care ar trebui sa ne trezeasca atentia. Europa care a fost altadata un adevarat leagan al crestinismului se afla in pericolul de a-si pierde identitatea si mesajul crestin. Din acest punct de vedere cred ca trebuie sa privim criza aceasta ca pe o resposabilitate de a ne intarii convingerile crestine si chiar de a ne prgati sa impartasim dragostea lui Dumnezeu persoanelor de religie islamica. De noi, crestinii din Europa, va depinde daca acest val de refugiati ne va face pe noi mai slabi sau daca vom reusi sa ne pastram si sa ne promovam valorile crestine in asa fel incat sa castigam noi suflete pentru Christos Domnul.In acest sens cred ca  in acest moment bisericile noastre sunt datoare sa se roage pentru binele si siguranta refugiatilor dar si pentru intarirea marturiei crestine in Europa si de ce nu petru ca acestia sa cunoasca pe Dumnezeu.